1) Укажіть кількість різців у людини: а- 2, 2- 4, в- 8, г- 12.
2) У порожнину дванадцятипалої кишки виділяється: а- хлоридна кислота, б-сеча, в- слина, г- жовч.
3) У достатній кількості у плодах цитрусових міститься вітамін: а- Е, б- Д, в- С, г- А.
4) У травній системі вуглеводи починають розщеплюватись в (1) під дією (2):
а- ротова порожнина 1- усмоктування поживних речовин у кров і лімфу
б- печінка 2- виділення сечової кислоти, сечовини
в- тонкий кишечник 3- утворення вітамінів групи В
г- товстий кишечник 4- накопичення феруму
5- знезарадження їжі лізоцимом.
6) Поясніть функціональне значення основних вітамінів для організму.
7) Поясніть взаємозвязок між буудовою та функціями ротової порожнини.
8) Складіть правила профілактики захворювань органів травлення та запобігання харчоим отруєнням.
9) Учень, складаючи харчовий раціон, отримав результати: на вечерю припадає 50% раціону, кількість вуглеводів в ній становить понад 80%. а білків - менше 10%. Проаналізуйте результати з точки зору раціонального харчування.
10) Обгрунтуйте необхідність та вкажіть заходи профілактики захворювання зубів людини.
2) У порожнину дванадцятипалої кишки виділяється: а- хлоридна кислота, б-сеча, в- слина, г- жовч.
3) У достатній кількості у плодах цитрусових міститься вітамін: а- Е, б- Д, в- С, г- А.
4) У травній системі вуглеводи починають розщеплюватись в (1) під дією (2):
- а- 1- ротовій порожнині, 2- ферментів.
- б- 1- шлунку, 2- хлоридної кислоти
- в- 1- шдунку, 2- ферментів.
а- ротова порожнина 1- усмоктування поживних речовин у кров і лімфу
б- печінка 2- виділення сечової кислоти, сечовини
в- тонкий кишечник 3- утворення вітамінів групи В
г- товстий кишечник 4- накопичення феруму
5- знезарадження їжі лізоцимом.
6) Поясніть функціональне значення основних вітамінів для організму.
7) Поясніть взаємозвязок між буудовою та функціями ротової порожнини.
8) Складіть правила профілактики захворювань органів травлення та запобігання харчоим отруєнням.
9) Учень, складаючи харчовий раціон, отримав результати: на вечерю припадає 50% раціону, кількість вуглеводів в ній становить понад 80%. а білків - менше 10%. Проаналізуйте результати з точки зору раціонального харчування.
10) Обгрунтуйте необхідність та вкажіть заходи профілактики захворювання зубів людини.
Немає коментарів:
Дописати коментар